Hör hur Magnus Trofast, verksamhetschef, ser på att personalbristen påverkar antalet operationer som kan genomföras i höst på Ryhov. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Personalbrist på Ryhov påverkar operationerna i höst

Publicerad

Personalbrist på operationsavdelningen på länssjukhuset Ryhov gör att de inte kan köra operationer för fullt i höst. Lösningen är att skola in ny personal som anställts och rekrytera ytterligare personal.

I klippet hör du hur Magnus Trofast, verksamhetschef, ser på att personalbristen påverkar antalet operationer i höst.

I nuläget är drygt tio operationssalar öppna på Ryhov i Jönköping. Planen är att köra 13 operationssalar i höst. Det är tre färre än de 16 operationssalar som finns. Det gör att operationsverksamheten kommer att gå på 80 procents kapacitet.

Corona Jönköping

– Det är naturligtvis inte bra men vi hoppas att med hjälp av inskolning av ny personal och ytterligare rekryteringar kunna köra 100 procent från och med årsskiftet, säger Magnus Trofast, verksamhetschef på Op/IVA på länssjukhuset Ryhov.

I Eksjö och Värnamo kommer operationsverksamheten att gå för fullt från och med hösten.

Har du påverkats av de förlängda väntetiderna? Hör av dig till reporter gustaf.soderstrom@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet