Elin Carlholt, chef regionens kompetensförsörjningsenhet, leder arbetet för att lösa vårdens bemanning vid en coronatopp. Foto: Gustaf Söderström/SVT/Anders Wiklund/TT

Personalfrågan ännu olöst inför coronatoppen

Uppdaterad
Publicerad

Region Jönköpings län har fått in över 200 ansökningar från personer som söker vårdjobb i coronatider. Men det är ännu oklart hur långt det räcker för att klara det värsta coronascenariot för sjukvården i länet.

Regionens rekryteringsspecialister går nu igenom de 200 ansökningarna. De kritiska personalkategorierna är framförallt sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

– Vi har redan anställt en del, men det stora jobbet ligger framför oss, säger Elin Carlholt, chef för regionens kompetensförsörjningsenhet.

Omplacering och rekrytering

Regionen lägger just nu ett jättelikt pussel där det dels handlar om att omplacera personal internt med vissa kompetenser, dels att rekrytera ny personal utifrån.

Kommer ni att klara bemanningen vid coronatoppen?

– Vi vet inte exakt hur mycket personal som krävs, men vi jobbar på så snabbt och effektivt vi kan för att lösa situationen, säger Elin Carlholt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet