Foto: TT

Personbil krockade med älg

Uppdaterad
Publicerad

En personbil krockade med en älg på väg 27 mellan Anderstorp och Bredaryd. Älgen dog och föraren chockades.

Olyckan inträffade strax efter sex på morgonen. Enligt polisen så dog älgen på plats och föraren chockades.

– Föraren var chockad och klagade på smärtor efter bältet och hade ont i en hand, säger Björn Öberg presstalesperson polisregion Öst.

Behövde inte uppsöka sjukhus

Föraren behövde inte uppsöka sjukhus efter olyckan utan kunde åka med polisen hem till sin bostad. Bilen som står vid en parkeringsficka kommer att bärgas under dagen.

Så minskar du risken för viltolycka:

  • Anpassa hastigheten Din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen. Har du anpassat din hastighet till underlag och din sikt?
  • Anpassa avståndet Ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och får svårare att se rörelser i skogsbrynet.
  • Lär dig om djurens beteende Finns det mer olycksdrabbade sträckor där du ska åka? Har du extra koll i gryning och skymning? Läs på om tips via viltolycka.se.

Om olyckan ändå sker:

  • Ring 112 Ring 112 och anmäl viltolyckan. I det läget ska du inte använda polisens telefonnummer 114 14.
  • Ta hand om eventuella skadade Se till att eventuellt skadade får första hjälpen i väntan på ambulans.
  • Markera platsen Vid en viltolycka ska du alltid märka ut platsen. Gärna med viltremsa. Se till att polisen har korrekta koordinater. Förslagsvis finns en funktion för det i Nationella Viltolycksrådets app

källa: polisen.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.