Förskolan märkte inte att den lille pojken saknades. Foto: tt

Pojke glömdes bort vid förskoleutflykt – hittades av privatperson

Uppdaterad
Publicerad

En liten pojke glömdes bort under en utflykt med sin förskola, det uppger Värnamo Nyheter. Först efter en timme upptäcktes det att pojken var borta.

Det var förra veckan som händelsen inträffade i Värnamo. En grupp från en förskola var på utflykt med personal och ett antal barn. Då gruppen åkte tillbaka till sin förskola glömdes ett barn, en liten pojke, kvar.

Efter att ha varit ensam i en timme upptäckte privatpersoner att pojken, som var iklädd en reflexväst, var ensam och man kontaktade då polisen, det uppger Värnamo Nyheter.

– En händelse som inte får hända har hänt, säger verksamhetschef Daniella Rydberg till tidningen och uppger att förskolan nu arbetar med att identifiera vad som har gått fel. Man ser även över rutiner på kommunens övriga förskolor.

Pojken klarade sig från händelsen utan fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.