Pojke kördes på av bilist – bilisten smet från platsen

Uppdaterad
Publicerad

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till Expovägen i Värnamo efter en trafikolycka. En pojke ska ha blivit påkörd av en bilist. När polisen kom till platsen hade bilisten smitit.

Pojken har förts till sjukhus efter att ha blivit påkörd av en bilist i Värnamo vid Ica kvantum.

– Han ska ha blivit påkörd på ett övergångsställe, han var vaken och talbar när han lastades in i ambulans, säger räddningsjtänstens ledningsoperatör.

Utreder smitning

Larmet om trafikolyckan kom klockan 16.20. Klockan 16.45 var polisen på plats. Det visade sig att bilisten, som är okänd i nuläget, hade lämnat platsen innan polisen anlände. Därför har en anmälan om smitning från trafikolyckplats upprättats.

– Vi utreder det som smitning från trafikolycksplats. Ärendet är avslutat och vi är inte kvar på platsen, men en utredare kommer ta tag i detta, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson på polisen.

Ni säger att en pojke blev påkörd, hur många år är han?

– Jag vet tyvärr inte någon exakt ålder i nuläget, säger Dennis Johansson Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.