Pojke misshandlad vid skola

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i högstadieåldern ska ha misshandlats av två för honom okända personer under måndagseftermiddagen. Misshandeln ägde rum i anslutning till en skola i Jönköpings kommun och pojken fördes från platsen med ambulans.

Pojken har fått skador i ansiktet men enligt polisen var han vaken och talbar när han fördes från platsen.

– Han har fått ta emot sparkar och slag mot kropp och huvud av okända gärningspersoner, säger Åsa Willsund, presstalesperson på polisen.

De två gärningspersonerna hade försvunnit från platsen när polisen kom och det är ännu oklart varför misshandeln inträffade.

Söker vittnen

– Vi har ingen misstänkt i nuläget och har heller inga vittnen. Det verkar ha skett i anslutning till skolan och är det någon som har sett något är vi väldigt intresserade av att komma i kontakt med de personerna, säger Åsa Willsund.

Hur arbetar man framåt?

– Vi kommer att förhöra pojken men vi behöver ha med hans vårdnadshavare eftersom han är så ung. Först och främst ska han vårdas.

En anmälan om grov misshandel kommer att upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.