Polis daskade kollega i rumpan – döms för ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En manlig polis i Jönköpings län döms nu för att ha ofredat en kvinnlig gruppchef genom att daska henne på rumpan. Händelsen inträffade efter ett möte då kvinnan ifrågasatte något som mannen sagt.

Flera personer var vittnen till händelsen då mannen daskade kvinnan på rumpan samtidigt som att han sa att hon inte skulle bry sig om vad han sagt. Ett vittne sa i förhandlingen att hon inte tror att mannen menade något illa med händelsen. Han bad om ursäkt efteråt, men det spelar ingen roll för straffet, enligt domen.

Enligt tingsrätten råder ingen tvekan om att gärningen var ägnad att kränka kvinnan på ett kännbart sätt och mannen döms att betala 16 400 kronor i dagsböter för ofredande. Han kommer inte att bli av med sin anställning.

Han själv har sagt i förhör har han sagt att han inte hade någon avsikt att ofreda gruppchefen, att han som person är spontan och yvig i sina gester och att det inte var hans mening att träffa henne på rumpan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.