Arkivbild. Foto: Hanna Franzén/TT

Polis får sparken – arbetsvägrade och försökte muta tågpersonal

Uppdaterad
Publicerad

En polisman som är boende i Jönköpings län men som arbetar i en annan polisregion har avskedats efter att dels ha arbetsvägrat och dels ha försökt få billigare pris på tåg.

Polismannen har i domstol dömts till dagsböter för mutbrott sedan han försökt få billigare tågbiljetter i utbyte mot att han skulle bistå med polisiär hjälp när det behövdes på tåget. Personalansvarsnämnden har redan innan domen avkunnades yttrat att polismannen kommer att förlora jobbet om han skulle bli dömd. Och nu gör man alltså verklighet av detta.

Förutom mutbrottet har polismannen anmälts till personalansvarsnämnden för arbetsvägran. Mannen ansökte om semester med mycket kort varsel men eftersom verksamheten skulle påverkas i negativt så nekades han. Han informerades om att hans frånvaro skulle komma att ses som arbetsvägran och att det skulle kunna leda till avsked.

Trots detta kom han inte till jobbet och eftersom mannen även tidigare misskött sitt arbete genom att komma sent och flexat ut i strid med gällande regelverk har han alltså blivit avskedad med omedelbar verkan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer