Svagt intresse vid Åkessons besök

Uppdaterad
Publicerad

Jimmie Åkesson (SD) var mest omringad av media och poliser. Intresset från allmänheten att prata med honom var inte stort. Till slut gick en kvinna fram.

På tisdageftermiddagen kom så Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till Forserum för att ”skaffa sig en motbild till den som media prånglat ut”.

Innan han ställde sig på torget i Forserum hade han träffat polisen i Eksjö och de Forserumsbor som hört av sig till Sverigedemokraterna. Men de träffade han på annan ort, de tyckte att det är för känsligt att träffas i Forserum.

Trötta på mediebilden
SVT:s reporter pratar med några av de Forserumsbor som kommit till torget. De flesta säger att de är trötta på bilden av Forserum som kommer fram i media. Någon säger att det bara är ena sidan som visas, att somalierna har ju gjort en del de med.

Jimmie Åkesson är omgiven av poliser och Säpo. En hel del media är på plats också, och ett femtiotal personer från allmänheten. Men de står mest i klungor runt omkring. Till slut går en kvinna fram till Jimmie Åkesson och säger:

-Vad tänker du göra nu då?

-Vi är här för att skaffa oss en bild, en motbild mot den här mediebilden som prånglats ut. Forserum är inte mer rasistiskt än någon annan ort, svarar Jimmie Åkesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utsatta somalier i Forserum

Mer i ämnet