–Granen var mitt enda fasta minne från min fru, som gick bort för ett år sedan, säger Inge Stenholm. Foto: Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Kommunens fadäs – sågade ner fel julgran

Uppdaterad
Publicerad
Jönköpings kommuns jakt på paradgran till jul kunde knappast gått sämre. Fel gran sågades ner i fel trädgård och ägaren till den vackra granen, Inge Stenholm i Mullsjö, har nu polisanmält kommunen för stöld.

– Det var en vacker gran som jag och min fru planterade för 20 år sedan. Det är det enda fasta minnet jag har av min fru. Jag hade inga planer på att ta ner den, säger en bedrövad Inge Stenholm.

– Det är ju en stor fadäs från vår sida, det blev fel helt enkelt, säger Lennart Karlsson, arbetsledare på tekniska kontoret.

Enligt polisanmälan ska granen ha stulits någon gång under tiden 16-18 november från mannens villatomt i centrala Mullsjö.

Anmälan gjordes först under tisdagseftermiddagen via telefon.

Men nu har det alltså visat sig att Jönköpings kommun tog fel adress när de skulle hämta en av granarna som ska användas på offentlig plats i Jönköping.

Diskutera kompensation

– De ska inte komma undan med det här, säger Inge Stenholm.

– Vi beklagar det inträffade djupt. Vi ska träffa den drabbade på fredag och diskutera hur vi ska kompensera honom, säger Lennart Karlsson.

Har du varit med om något liknande tidigare?

– Nej, jag hoppas att det var första och sista gången.

Tanken var att granen skulle bli en paradgran på något torg till jul. Men eftersom det nu finns en stöldanmälan så står granen nu placerad i en av kommunens förrådsgård.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer