I en anmälan till personalansvarsnämnden i Polisregion Öst uppges att man försökt omplacera den anställda polisen efter att situationen uppmärksammats. Foto: TT

Polisanställd hade droger och vapen hemma

Uppdaterad
Publicerad

En polisanställd i Jönköpings län riskerar att förlora jobbet efter att en anhörig förvarat en skarpladdad revolver och narkotika hemma hos den polisanställde.

Den anhörige ska ha bott hemma hos den polisanställde sedan flera år tillbaka och dömdes förra året till två års fängelse för ringa narkotikabrott och grovt vapenbrott.

I domen har den anhörige beskrivit att han haft vapnet på grund av att han tidigare blivit beskjuten.

I en anmälan till personalansvarsnämnden i Polisregion Öst uppges att man försökt omplacera den anställde efter att situationen uppmärksammats.

Men i den slutgiltiga bedömningen så anser Polismyndigheten att den polisanställde ska sägas upp från sin anställning på grund av omständigheterna, eftersom hens lojalitet kan ifrågasättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.