Två polismän fördes till sjukhus efter en kollision med en lastbil i centrala Jönköping. Foto: SVT

Polisbil inblandad i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade i centrala Jönköping strax efter halv åtta på onsdagsmorgonen då en lastbil körde rakt in i sidan på en polisbil. Olyckan innebar ett stort pådrag i centrala delarna av stan.

En polisbil som patrullerade i centrum blev påkörd i sidan av en lastbil i centrala Jönköping. Räddningstjänst, flera polispatruller samt ambulans beordrades till platsen.

– Olyckan hände i en korsning. Polisbilen var inte under utryckning och det verkar vara lastbilschauffören som inte har iakttagit väjningsplikt, säger Åsa Willsund, polisen presstalesperson.

Olyckan inträffade på Klostergatan norr om Gjuterigatan. Kollisionen var såpass kraftig att de två poliserna i bilen fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt uppgift ska de ha haft smärta i nacke och rygg.

– Ingen skuld för olyckan ligger på poliserna men händelsen ska utredas, säger Åsa Willsund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.