Strax efter klockan sju på torsdagskvällen kom larmet om rån till polisen. På fredagsmorgonen var platsen fortfarande avspärrad. Foto: Privat

Polisen avlossade varningsskott – rånare i Värnamo gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern rånade en butik i Värnamo med ett pistolliknande föremål under torsdagskvällen. Mannen flydde med stöldgods och polis avlossade ett varningsskott i samband med gripandet.

Det var vid strax efter klockan sju på torsdagskvällen som polisen larmades om att en man rånat en butik i Värnamo. Han ska ha visat upp ett pistolliknande föremål för personalen och sedan flytt med stöldgodset.

Polisen kunde efter omkring tio minuter lokalisera den misstänkte och avlossade i samband med gripandet ett varningsskott. Mannen, som är i 20-årsåldern, anhölls under natten av jouråklagare misstänkt för grovt rån.

Ingen person ska ha skadats vid händelsen. Men i och med att en polis avlossat sitt tjänstevapen kommer en anmälan att skickas till Särskilda utredningar, SU, vilket är rutin. Utredningen kommer att ledas av åklagare vid Särskilda åklagarkammaren.

Ytterligare rånförsök i området

Kvällen den 27 mars utsattes en intilliggande godisbutik för ett rånförsök. En man kom då in och hotade personalen med ett tillhygge. Mannen flydde från platsen och ingen person har gripits efter händelsen.

Om de båda rånen har något samband kan polisen i nuläget inte säga något om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.