Polisen förstärker inför helgen, för att möta den oro som finns bland kvinnor på väster i Jönköping. Fortfarande finns bara en anmälan om ofredande. Foto: TT

Polisen förstärker på väster inför helgen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under veckan tagit emot flera samtal från personer som känner en oro efter uppgifter om en man som skrämmer kvinnor på väster i Jönköping. Nu förstärker man med fler poliser i området under helgen.

Under onsdagen och torsdagen har polisen fått flera samtal från personer som vill lämna uppgifter eftersom de känner en oro. I onsdags kväll kom två olika samtal om att en man uppehöll sig på Slottskyrkogården och att personen skulle ha följt efter ett par kvinnor. Uppgifter lämnades också om att mannen sedan ska ha stått utanför den port där kvinnorna gick in.

– Det här handlar om ganska vaga uppgifter och vi ser i nuläget inte ett direkt samband med den anmälan som finns, säger Martin Tornell på polisen i Jönköping.

Anmälan kom in i lördags

Det finns bara en anmälan från en kvinna som säger att en person ska ha riktat ett starkt ljus mot henne, och sedan följt efter henne. Ärendet behandlas som ett ofredande.

Även på torsdagen kom ett par samtal till polisen, men även i de fallen handlar det om vaga uppgifter och ingen ny anmälan. Polisen tar ändå den oro som finns på allvar och inför helgen kommer man förstärka bevakningen på väster i Jönköping.

– Vi kommer ha fler poliser i området som kommer patrullera för att öka tryggheten, säger Martin Tornell.

Enligt polisen finns det mycket rykten i omlopp och Tornell uppmanar alla att tänka efter noga vilka uppgifter man delar i sociala medier eftersom det finns en risk för att felaktig fakta sprids.

– Om fel uppgifter sprids kan en oro spridas i onödan och dessutom kan polisens arbete försvåras, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.