Foto: Privat

Polisen jagade vild bilförare i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Föraren körde fort och vingligt på E4 från Norrköping och söderut. Han sågs även i Huskvarna och Jönköping och flera trafikanter larmade polisen. Efter flera timmars följande kunde mannen gripas i Göteborg, strax efter lunchtid.

Det var vid tio-tiden på fredagsförmiddagen som föraren körde om andra bilar på vägrenen och vinglade fram och tillbaka över hela vägbanan. Flera trafikanter längs E4 från Norrköping, i Mjölby och Ödeshög reagerade på den vårdslösa körningen och kontaktade polisen.

— Föraren har agerat mycket vårdslöst. Det har varit risk för väldigt allvarliga olyckor. Det pågår en hel del efterforskningar för att ta reda på vem som kört bilen och vi letar fortsatt efter fordonet, säger Fredrik Kliman, informatör vid polisen i Jönköpings län, till TT.

Fordonet ska ha kört i över 200 km/h i tät trafik enligt polisen, som försökte följa bilen men fick avbryta på grund av risken för olyckor då det var tät trafik.

Vid elvatiden sågs åka i hög fart i Huskvarna och åkte vidare in i Jönköping, bland annat på Odengatan. Även där var poliserna tvungna att avbryta sin insats.

Greps i Göteborg

Polisen visste vem bilen tillhörde och trodde sig veta vem föraren är – en man i 40-årsåldern, som är känd av polisen sedan tidigare för trafikincidenter.

Vid 12.15-tiden kunde polisen efter flera timmar slutligen gripa mannen – strax utanför Göteborg.

— Han är gripen och medtagen för provtagning. Man kan misstänka att han varit påverkad av något. Men tills vidare handlar det om att föraren är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.

Enligt polisen ska ingen människa ha skadats under biljakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.