Jonas Lindell polisområdeschef på Höglandet berättar om hur sökandet efter den försvunna 21-åringen fortsätter. Foto: SVTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Polisen misstänker brott kring ung kvinnas försvinnande

Publicerad

Polisen misstänker nu att det kan ligga ett brott bakom försvinnandet av en 21-årig kvinna i Eksjö. Hon har varit försvunnen sedan i lördags kväll då hon skulle ta tåget till Malmö. Sökandet efter kvinnan kommer fortsätta under tisdagskvällen.

Sökandet efter den 21-åriga kvinnan från Eksjö som varit försvunnen sedan i lördags har fortsatt under natten till tisdag utan resultat.

Polisen bad under morgonen om hjälp av försvarsmakten med bland annat fordon, men än finns inga spår efter henne.

– Det som jag vet är att vi har pejlat hennes mobiltelefon mellan Eksjö och Nässjö och det är det senaste spåret. Men om den finns med henne vet vi inte, säger Åsa Willsund, presstalesperson polisen region öst.

Försvaret deltar i sökandet med ett 100-tal militärer och fordon.

Utreder människorov

Eftersom det inte finns någon naturlig orsak till kvinnans försvinnande så har polisen nu inlett en förundersökning gällande människorov.

– Vi arbetar efter två spår, ett allmänt försvinnande och människorov, säger Jonas Lindell polisområdeschef på Höglandet. Det finns i nuläget inget konkret som vi går på. En mängd förhör har gjorts men vad som kommit fram där kan jag inte säga i nuläget.

Två personer har tagits in till förhör men de är släppta och ingen av dem är misstänkta för brott.

En polishelikopter söker området kring Eksjö. Foto: SVT

100 militärer står beredda

Polisen, som har inlett så kallad räddningsstjänst, meddelar under förmiddagen att man fortsätter sökandet i centrala Eksjö, bland annat på bakgårdar och i trädgårdar. Det görs även nya förhör och dörrknackning.

Vid tisdag lunch inleddes en ny skallgång efter kvinnan.

Ett hundratal militärer deltar i sökandet och en polishelikopter är inkallad. Militären kommer att koncentrera sitt sökande till en sjö i området kring Ormaryd och Sandsjö.

Runt klockan 17.30 meddelar polisen att de kommer fortsätta att leta efter kvinnan under kvällen.

– Vi kommer fortsätta söka så länge vi kan, men mörkret kan vara ett hinder. Då avbryts sökandet utomhus och fortsätter imorgon bitti, säger Monica Bergström, presstalesperson på polisen region öst.

Enligt henne har polisen fått in en del tips, men Monica Bergström kan inte uppge exakt hur många.

– Vi vill få in ännu fler tips och vi följer upp alla. Det är av stor vikt att vi hittar henne, säger Bergström.  

Under tisdagen söktes kvinnan både från luften och i skogsterräng. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen kvinna Eksjö

Mer i ämnet