Flera räddningsenheter har funnits på platsen. Foto: Daniel Steirud/SVT

Polisen söker efter saknad man i Tahesjön

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen söker polisen med drönare och värmekamera vid sjön. Under helgen har ett intensivt arbete pågått för att försöka hitta den man som befaras ha drunknat.

Under söndagen fortsatte det intensiva sökandet efter mannen som försvann efter en simtur i Tahesjön. Polisen har sökt med drönare och värmekamera för att försöka lokalisera mannen. Hittills har ingen kropp hittats.

Intensivt arbete

Under lördagen inkallades extra resurser för att kunna leta i vattnet med så kallad sonarutrustning. Flera enheter fanns då på plats för att delta i sökandet. Strax innan klockan fem uppgav polisen att de även inkallat dykare.

– Vi kommer att göra ett antal dyk, berättade polisens vakthavande Kristian Malzoff.

Man försvann under simtur

Han uppmanar också allmänheten att låta personalen på plats jobba ifred. I värmen besöker många sjön för att svalka sig.

– Det bekymrar mig att personal upplever att de blivit störda på platsen, vi måste få jobba ifred.

Det var på fredagseftermiddagen som räddningstjänsten fick larm om en misstänkt drunkning i Tahesjön. En man ska ha setts simma i sjön och därefter försvunnit. Räddningstjänsten sökte med bland annat båtar, helikopter och flyg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.