Polisen söker vittnen som kan ha sett något på Lundströms plats i Jönköping under måndagskvällen då en man misshandlades och sedan drogs in i en vit bil. Foto: SVT/TT Arkiv

Polisen söker vittne efter människorov i centrala Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer sitter anhållna misstänkta för människorov och misshandel av en man vid Filmstaden i Jönköping i måndags kväll. Nu söker polisen vittnen till händelsen.

Det var mellan klockan 21.30 och 22.00 på måndagskvällen som fyra personer misshandlade och drog in en man i en vit bil vid Filmstaden i Jönköping.

– Vi söker nu hjälp av allmänhet som var på plats och kan berätta något om händelsen, säger Mats Antonsson, förundersökningsledare på Jönköpingspolisen. Polisen fick larmet vid kvart i tio.

– Vi söker bland annat uppgifter om vad som hände innan mannen drogs in i bilen, så är det någon som varit på platsen eller har andra uppgifter vill vi gärna komma i kontakt med de personerna.

Har begärts häktade

Mannen ska ha misshandlats svårt och blödde ymnigt från näsan. Bilen han drogs in i körde från platsen men kunde stoppas av polis och de fyra greps. Det handlar om en kvinna i 50-årsåldern och en man i 30-årsåldern, en i 20-årsåldern medan den yngste bara är 16 år. De fyra har begärts häktade misstänkta för människorov och grov misshandel.

De fyra häktades under fredagseftermiddagen misstänkta för grov misshandel och människorov.

Kontakta polisen på 11414

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.