Stefan Sundling chef på Grova brott i Jönköping säger att man söker hjälp från allmänheten som kan ha uppgifter kring rånen och stölderna i Värnamo under våren. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Polisen söker vittnen efter rånen i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Under mars och april utsattes flera restauranger och matbutiker i Värnamo för grova rån och stölder. Nu söker polisen hjälp av allmänheten för att kunna lösa brotten, som kan ha ett samband.

En hamburgerrestaurang, en matbutik och en godisbutik utsattes för grovt rån under mars och april i år. Samtidigt inträffade stölder på en annan hamburgerrestaurang och ett par caféer. Polisen menar att det kan finnas ett samband.

– Det är samma tillvägagångssätt vid de tre grova rånen, personer kommer in och hotar personalen med ett pistolliknande föremål, säger Stefan Sundling chef på Grova brott i Jönköping.

– Vi tittar på om de kan ha ett samband och undersöker även om det kan vara samma gärningspersoner som ligger bakom flera andra stölder.

Vill ta del av rykten

Vad är det som gör att ni ser samband mellan rånen och stölderna?

En sak är ju valet av objekt. De har riktat in sig på butiker och restauranger där det kan finnas kontanter, det är det som de varit ute efter, säger Sundling.

Polisen söker nu allmänhetens hjälp och det är inte bara ögonvittnen man vill komma i kontakt med.

– Vi har gjort ett stort antal förhör med vittnen från de olika brottsplatserna och det är ju alltid intressant att få in mer men vi är även ute efter andra saker. Rykten eller andra uppgifter som man kan ha hört och som kan sättas i samband med händelserna. För vår del kan det vara den bit som saknas och som tillsammans med andra uppgifter ger en komplett bild.

Fotnot: I samband med rånet mot en hamburgerrestaurang på Bredasten greps en man som sitter häktad misstänkt för grovt rån. Åtal är ännu inte väckt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer