Bilen som mannen sprang ifrån. Foto: Philip Naskret/SVT

Polisen tackar vittnen efter smitning

Uppdaterad
Publicerad

En man körde av motorvägen nära Ljungarum och sprang sedan från platsen. Men tack vare flera vittnesuppgifter längst med flyktvägen kunde mannen gripas.

Olyckan inträffade runt klockan 10.20 under söndagsförmiddagen. Föraren körde av E4:an och enligt polisen såg sedan flera vittnen honom fly.

– Det var flera längst med vägen som pekade ut riktningen så han blev lättare att hitta, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Bilnyckeln på sig

När polisen kom i kapp med mannen inte långt från olycksplatsen hade han fortfarande bilnyckeln på sig vilket medförde att han kunde knytas till den kraschade bilen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är nu misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning.

Tackade vittnena

Efter att polisen frihetsberövat honom gick de ut på sin hemsida och tackade vittnena.

”Stort tack till de personer som kontaktade polisen med sina iakttagelser, det är oerhört värdefullt att vi får den hjälpen för att kunna ingripa för bland annat en säkrare trafik”, skriver polisen.

– Det är tacksamt med iakttagelserna. Ibland ingriper folk också, men detta är fullt tillräckligt, säger Peter Nordengard.

Den misstänkta mannen är hemmahörande i Jönköpings kommun.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.