I klippet ovan berättar åklagare Klas Hellgren om händelsen som lett till att en kvinna nu vårdas med livshotande skador. Foto: TT

Polisen utreder mordförsök – kvinna hittad svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 65-årsåldern som anhölls på torsdagen misstänkt för försök till mord på en kvinna i en bostad i Habo har nu släppts. Misstankarna mot honom har försvagats.

Det var på onsdagskvällen som en kvinna anträffades svårt skadad i en bostad i Habo kommun. Hon vårdas nu på sjukhus och enligt åklagaren Klas Hellgren är skadorna livshotande. Det var sjukvårdspersonal som kontaktade polisen efter att en kvinna förts till sjukhus med ambulans. Det var då oklart vad som hade hänt men det kunde inte uteslutas att kvinnan blivit utsatt för brott.

– Jag kan inte gå in på vilka skador hon har. Anledningen är att det pågår en förundersökning nu och åklagaren har tagit över ärendet, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson region Öst.

Misstankarna försvagade

Efter polisens arbete under natten ledde misstankarna till att någon orsakat henne skadorna och under natten mot torsdagen greps en närstående man till kvinnan.

Mannen i 65-årsåldern anhölls senare efter beslut av åklagare, men på fredagen släpptes han på fri fot. Enligt polisen har misstankarna mot honom försvagats.

Det finns dock inga nya uppgifter om kvinnans skadeläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.