Polisen varnar för stölder längs med E4

Publicerad

Det senaste dygnet har det rapporterats om flera stölder ur parkerade bilar längs med E4 – alla med samma tillvägagångssätt. Nu uppmanar polisen bilägare att vara extra försiktiga.

Det senaste dygnet har polisen fått in anmälningar om fyra stölder ur personbilar längs med E4:an i Jönköpings- och Östergötlands län. Stölderna har skett i höjd med Mjölby, Herrbeta och Gränna mellan klockan 16.30-21.00 under torsdagen.

– Föraren har stannat bilen för att köpa något att äta eller dricka. När personen återvänt har en ruta på bilen varit krossad och värdesaker som läsplatta, mobiler och väskor försvunna, berättar polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Ingen person har kunnat gripas för stölderna och polisen uppmanar bilisterna att inte lämna värdesaker i sina bilar.

Även parkeringshusen i Jönköping har tidigare varit utsatta och i våras fick kommunen gå ut och varna bilägare, mer om det i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.