Ett stort antal polispatruller var den 17 oktober på plats på Öxnehaga i Huskvarna där en pojke skadats vid en skjutning. Foto: SVT

Polisinsats mot gängkriminalitet på Öxnehaga

Uppdaterad
Publicerad

Nu i veckan inledde polisen en insats på Öxnehaga i Huskvarna. Detta efter en ökad gängkriminalitet, öppen drogförsäljning och ett antal våldsdåd i området den senaste tiden.

– Vi kommer att öka våra insatser i det här området och lägga ännu mer tid och kraft på att komma åt den kriminalitet som finns här. Det ska vara jobbigt att vara kriminell i Jönköping, och främst då Öxnehaga, säger lokalpolisområdeschef Fredrik Lindfors i ett videoinlägg som Jönköpingspolisen har gjort på sociala medier.

Pojke sköts

Den 17 oktober sköts en pojke i Öxnehaga, men hans skador var inte livshotande. Detta är en av händelserna som gör att polisen nu fokuserar extra på att patrullera i bostadsområdet.

Skottlossning öxnehaga Huskvarna

– Som kriminell men även boende här kommer man märka en högre polisiär närvaro, säger Fredrik Lindfors.

Operation Rimfrost

Det här är en del av polisens nationella särskilda händelse med operationsnamn Rimfrost. Antalet skjutningar och explosioner i kriminella konflikter ökar i landet och målet med den nationella särskilda händelsen är att bryta den negativa utvecklingen.

– Nu är det nog. Nu ska vi komma tillrätta med det här, det kommer ta tid men vi kommer inte att ge oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning öxnehaga Huskvarna

Mer i ämnet