Friidrottsledaren Ann Axelsson vågar knappt hoppas på en ny friidrottsanläggning i Jönköping. Foto: SVT

Politiker diskuterar ny friidrottsanläggning

Publicerad

Jönköpings kommun har föreslagit i verksamhets- och investeringsbudgeten för 2020-2024 att en ny friidrottsanläggning inomhus ska byggas. En ny anläggning skulle kosta 175 miljoner kronor och är tänkt att byggas på Råslätt.

Kultur- och fritidsnämnden skriver att anledningen till deras förslag är att friidrottsföreningar i Jönköpings kommun idag bedriver sin verksamhet i en industrilokal i Kålgårdsarenan som har alldeles för låg takhöjd och lokalyta. I stället åker föreningarna till andra hallar i exempelvis Växjö eller Borås.

– Vi har inte samma förutsättningar som vissa andra föreningar och det gör det svårt. Det är ganska trångt och vi har inte möjlighet att köra alla grenar man ska kunna inomhus, säger Stina Östklint, friidrottare från Hovslätts IK.

Vissa väljer att flytta till andra kommuner och träna med friidrottsföreningar som har bättre förutsättningar.

– Som exempel har vi Axelina Johansson, en duktig kulstötare som har flyttat till Falun för sista året i skolan, hon kastade i taket hela tiden, säger Ann Axelsson, tränare för Hovlätts IK.

Se och hör när friidrottarna berättar om Kålgårdsarenan i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.