En politiker i Mullsjö blev i helgen mordhotad via sociala medier. Händelsen är nu polisanmäld. Foto: TT/Larsen, Håkon Mosvold

Politiker mordhotad i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Den kristdemokratiska ordföranden för tekniska nämnden i Mullsjö, Lars Eriksson, blev i helgen mordhotad i ett mail. Det var efter en artikel i Jönköpings Posten som handlade om besparingar inom tekniska nämndens verksamhet.

I tidningen berättade han att nämnden behövde spara fem miljoner kronor. Enligt tidningen var ett av hans förslag att sänka värmen i kommunens lokaler.

– Det finns inget sådant förslag och det är inte aktuellt, säger Lars Eriksson när SVT pratar med honom på måndagskvällen.

Uttalandet ledde till upprörda diskussioner i sociala medier. Det var Jönköpings Posten först att berätta om.

I ett mail på lördagskvällen hotades han till livet och händelsen är nu polisanmäld.

– Det var ett mail som kom till mig där någon önskade livet ur mig. Jag ryckte på axlarna först men igår kände jag att det var obehagligt.

Lars Eriksson ser allvarligt på händelsen och menar att risken med den här typen av hot är att politikerna inte uttalar sig innan det finns beslut i frågor.

– Jag har varit aktiv i många år men aldrig varit med om något liknande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.