Foto: SVT

Nya politiska styret i Mullsjö: ”Vi kommer tycka olika i vissa frågor”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen kom beskedet att Socialdemokraterna tillsammans med Centern, Kristdemokraterna och Liberalerna kommit överrens om att tillsammans leda Mullsjö.

De fyra partierna kallade under gårdagskvällen till en gemensam presskonferens som hölls nu på måndagen. I mailet kallade man sig det nya majoritetsstyret, och det är tack vare Liberalernas enda mandat som detta gick att genomföra.

Fyrklövern får nämligen 18 av 35 mandat vilket alltså räcker för att styra utan ytterligare samarbeten.

Detta innebär att samtliga kommuner i Jönköpings län nu har ett politiskt styre på plats.

Det nya styret innebär ett blocköverskridande samarbete mellan partierna.

Hur känns detta samarbete?

– Det känns bra att nu ha ett majoritetsstyre för det har vi inte haft på länge. Vi ser att vi har samsyn i många frågor och har enats om vissa delar, vi kommer fokusera på att få ekonomin i balans och satsa på trygghet i skolan säger Linda Danielsson, Socialdemokraterna.

– Vi kommer tycka olika i vissa frågor men bara vi berättar det för varandra tidigt så kommer det fungera bra förklarar Lars Eriksson, Kristdemokraterna.

– Det känns riktigt bra faktiskt, men samtidigt lite konstigt då vi jobbat med Alliansen i 14 år menar Gunnel Nilsson, Centerpartiet.

Samtliga partier är enade om att det känns lovande inför deras samarbete och de vill ha ett öppet klimat med högt i tak och dialogen dem emellan anser de är viktig. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.