Vetlandaortens Ryttarförening fixar banan. Foto: Lisbeth Airosto

Ponny-SM avgörs i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår Ponny-SM i hoppning i Vetlanda. Det är Vetlandaortens Ryttarförening som arrangerar tävlingen som i veckan lockat över 200 ungdomar.

I hettan på ridanläggningen i Vetlanda kämpar ryttare från hela landet om medaljerna. Tävlingarna började i onsdags och avslutas under söndagen.

Final i helgen

– 250 hästar är uppställda på området här, berättar Lisbeth Airosto som är pressansvarig för arrangemanget.

Totalt har 230 ryttare deltagit i tävlingarna i veckan och till det har ett hundratal funktionärer sett till att allt funkar som det ska, men det har varit varmt för alla inblandade.

– Jag tycker det är jättebra stämning här, men alla flämtar och försöker hitta skugga, säger Lisbeth Airosto.

Varmt för deltagarna

SM i Vetlanda arrangeras på en gräsbana vilket inte hör till vanligheten. Oftast är det fibersand som hästarna springer på.

De tävlande är alla mellan 10 och 20 år gamla. En av klasserna kallas för children och där är det ryttare mellan 12 och 14 år som rider på stora hästar. På söndag avslutas mästerskapet med finaler i de olika klasserna.

Varför borde man besöka ridanläggningen i helgen?

– Det är ju så roligt att se det här, just barn och ponnyer. De älskar sina djur och det är så känslosamt. Sedan har vi en del som är riktigt duktiga också, säger Lisbeth Airosto, pressansvarig för SM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.