Skyddskläder på. Foto: TT/arkivbild

Positiva coronasiffror – klar minskning av svåra sjukdomsfall

Uppdaterad
Publicerad

Antalet covidsmittade som vårdas på sjukhus i Region Jönköpings län har minskat ordentligt. Från 37 personer förra veckan till 17 idag.

Under maj och juni låg siffrorna för antalet covidsmittade som vårdades på länets sjukhus runt 45-60 och några dygn även upp över 70 patienter.

Förra veckan vårdades 37 personer på sjukhus antingen i Värnamo eller i Jönköping. Men den senaste veckan har den siffran gått stadigt nedåt och ligger under fredagen på 17 patienter. Mer än en halvering alltså. Liksom förra veckan är det fem personer som får intensivvård.

Corona Jönköping

Även antalet nya fall av smittade som inte behöver sjukhusvård minskar.

Sammanlagt är det 4 422 som har konstaterats smittade av covid-19 i länet och 176 personer har avlidit.

Restriktionerna fortsätter

Än är dock pandemin inte över och folkhälsomyndighetens rekommendationer gäller. Bland annat med skyddande av riskgrupper, social distansering och avstånd på minst en meter på restauranger och uteserveringar. Regioner och myndigheter förbereder sig även för en andra våg där antalet svårt sjuka kan komma att öka igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet