Premiär för Spiras första musikal

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon lördag är det premiärdags för Smålands musik och teaters första egenproducerade musikal på Spira.

Förväntningarna har varit stora, biljetterna sålde snabbt slut till musikalen, som är en storslagen produktion med ett 30-tal medverkande på scen tillsammans med Jönköpings sinfonietta. Både lokala sångare och skådespelare, och mer kända finns i ensemblen.

Handlingen utspelar sig i det politiskt oroliga Ryssland i början av förra seklet, men känns ändå skrämmande aktuell. I huvudrollen spelas av Anders Ekborg.

– Det handlar ju om judarna som har fått flytta på sig i alla år och nu är det ju tyvärr aktuellt över hela världen med andra folkslag också. Så det känns väldigt viktigt att spela den här även om det är en komedi. Den judiska humorn handlar om att ta hand om svårigheter genom humor.

Efter att biljetterna till musikalen snabbt sålt slut har Smålands musik och teater beslutat att sätta in ytterligare två föreställningar. De kommer att framföras den 5:e och 28:e april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.