I strålande sol underhölls de boende, och även några grannar, av musik från Jönköpings sinfonietta. Foto: SVT

Premiär för utomhuskonsert på äldreboendet i Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin har flera evenemang fått ställas in och när publiken inte har möjlighet att komma till Spira valde en av kulturhusets verksamheter att komma till publiken.

-Vi måste vara flexibla nu när vi inte har möjlighet att spela inomhus och då kom vi fram till det här konceptet, säger Yngve Nordström från Jönköpings Sinfonietta.

Det var strålande sol på gården utanför Ädelstenens äldreboende i Råslätt under onsdagsförmiddagen och flera pensionärer hade tagit sig ut i solen för att ta del av Brasskvintetten från Jönköpings Sinfonietta konsert som bjöd på en salig blandning av musik med stor igenkänningsfaktor med allt från musikalmusik till Evert Taube.

– Det är jättekul att de vill komma till oss och man blir alltid glad av musik, säger Solweig Johansson pensionär. 

Håller avstånd

Yngve Nordström från sinfoniettan berättar att han tycker det är viktigt att kunna komma ut och spela för de äldre då det är en grupp i samhället som är extra isolerade i dagsläget.

– Pensionärerna får sitta på behagligt avstånd och de riskerar ingenting utan får bara njuta och ta del av musiken som vi bjuder på, säger han. 

Se hur pensionärerna reagerade på konserten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.