Mantas Griskenas i Nässjö Basket hoppas på slutspel. Foto: SVT

Premiärmatch för Nässjö Basket

Publicerad

Nässjö Basket spelar sin första match för den här säsongen på torsdag. Laget möter Jämtland borta och under onsdagen var det dags för sista träningspasset före säsongsstart.

Årets lag är ungt och innehåller sju nya spelare.

– Vi har ett mycket ungt lag, jag tror att det är yngst i ligan. Om vi bara kan förbättra oss rejält kan det här sluta riktigt bra! säger tränaren Felix Alonso.

– Nässjös målsättning är alltid att ta nästa steg och gå till semifinal.

Utmaning med nykomlingar

Felix Alonso anser att det är en utmaning att ha flera nykomlingar i laget.

– Först gäller det att utveckla spelarnas individuella färdigheter. Vi har fyra nykomlingar i laget som inte har spelat på proffsnivå tidigare. Det är tufft, för det är nästan en helt annan sport.

– De kommer från amerikanska collegelag och det är en annan basket där. I bland är även reglerna annorlunda.

Spelaren Mantas Griskenas gör nu sin tredje säsong i Nässjö Basket och han har målet klart för sig inför årets säsong.

– Vi vill förstås lyckas bättre än förra säsongen och åtminstone gå till semifinal. Jag vill alltid gå hela vägen, säger Mantas Griskenas.

Mer träning krävs

Men för att nå dit krävs förmodligen ännu mer träning, menar Mantas.

– Laget är ungt och mycket arbetet väntar. Det är mycket som behöver förbättras. Vi har tränat i åtta veckor nu och det är mycket arbete som återstår, säger Mantas Griskenas.

– Jag hoppas att laget kan svetsas samman och det är en lång säsong. När den närmar sig sitt slut hoppas jag att vi är klara för slutspel.

Men någon guldmedalj vågar han inte utlova.

– Det är för tidigt att uttala sig om det. Vi får se tiden an.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer