Under onsdagen besökte Prins Daniel Värnamo. Han vill genom sitt besök inspirera unga entreprenörer. Foto: SVT

Prins Daniel på inspirationsturné i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen besökte Prins Daniel tillsammans med en rad kända entreprenörer Finnvedens gymnasium i Värnamo, detta för en inspirationsföreläsning där man vill locka unga till entreprenörskap.

Prins Daniel kom i sällskap med spelkungen Sebastian Knutsson som är medgrundare till spelbolaget King som står bakom mobilspelet Candy Crush, modebloggaren Elin Kling och konditorn Roy Fares som är entreprenör bakom Mr Cake.

Under besöket på gymnasieskolan berättade Prins Daniel och entreprenörerna om sina erfarenheter av att driva företag under inspirationsföreläsning. Därefter deltog ett trettiotal gymnasieelever i samtal med Prinsen och entreprenörerna för att få konkreta tips och feedback kring egna företagsidéer.

– Det är spännande att han kommer hit, säger eleven Julia Björk som går på skolan, det är inte ofta det händer så spännande saker i Värnamo. Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.