Foto: TT

Priserna på bostäder fortsätter stiga

Publicerad

Bostadspriserna i länet fortsätter att öka, både när det gäller bostadsrätter och villor. Det senaste halvåret har villapriserna ökat med tio procent, visar siffror från Mäklarstatistik.

Priset både bostadsrätter och villor fortsätter att öka i länet.

Det senaste halvåret har priserna på en bostadsrätt stigit med åtta procent och villapriserna har ökat med tio procent. Medelpriset på en bostadsrätt i länet ligger på drygt 1,6 miljoner.

– I Jönköping karaktäriseras bostadsmarknaden av en fortsatt hög efterfrågan på små bostäder medan trycket på stora lägenheter är mindre, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping, i ett pressmeddelande.

Villapriserna ökar i Nässjö

Genomsnittspriset för en villa i länet ligger på drygt 2,1 miljoner kronor. I både Nässjö och Värnamo har villapriserna ökat med 14 procent det senaste halvåret, men medelpriset på en villa är fortfarande högst i Jönköpings kommun där det ligger på drygt 3,5 miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.