Priserna på både bostadsrätter och villor har sjunkit i Jönköpings län. Sänkningen gäller både på kort och lite längre sikt. Foto: TT

Priserna på bostäder sjunker

Publicerad

Det är fortsatt nedgång på bostadsmarknaden i Jönköpings län.

Enligt siffror från svensk mäklarstatistik så har priserna på bostadsrätter sjunkit med 2,9 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna visat på en nedgång med 3,5 procent.

Tittar man på ett lite längre perspektiv så har bostadsrättspriserna i länet på ett år sjunkit med 4,7 procent medan villapriserna har sjunkit med 2,2 procent.

– Hårdare bolåneregler i kombination med kommande räntehöjningar gör köparna mer avvaktande vad gäller stora bostäder och bostäder med hög avgift. Trenden är allra tydligast i storstäderna, men den minskade efterfrågan påverkar också bostadsrättspriserna i riket som helhet, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som sammanställt siffrorna från Mäklarstatistik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer