Publiktapp för hockeyn efter införandet av covidbevis

Uppdaterad
Publicerad

Hockeypubliken i de lägre divisionerna verkar ha påverkats av att covidbevis har införts.  Kravet på covidbevis på evenemang med över 100 personer har lett till ett publiktapp för länets lag i hockeytvåan.

– Vi reagerade på att det var ganska mycket mindre folk på första matchen efter att covidbeviset införts. Vi får se hur det kommer se ut nu i helgen när vi spelar nästa hemmamatch, säger Anders Svensson, ordförande i Boro Vetlanda HC.

Boro brukar ha mellan 250-350 åskådare. När det är derby kan det vara mer än 600 i publiken. Men vid matchen den 5 december var det bara drygt 130 i publiken.

Corona Jönköping

Anders Svensson menar ändå på att covidbevisen är nödvändiga för att kunna genomföra smittsäkra evenemang. Han hoppas nu att fler ska ladda hem sina bevis för att få upp publiksiffrorna igen.

Trogna fans sviker

Även för Gislaved och Nässjö i B-gruppen i hockeytvåan var det märkbart färre i publiken den första matchen i december. HA74 Sävsjö, som spelar i C-gruppen tillsammans med Boro Vetlanda HC har också märkt av att delar av publiken svikit efter införandet av covidbevisen. Där brukar det vara omkring 250 i publiken, men den 3 december var det bara drygt 150 som kom.

– Vi har märkt att några trogna droppat av, som antingen inte är vaccinerade eller tycker det är för krångligt att ladda ner beviset. Men jag tycker ändå det är bra att vi har covidbevisen, säger Tobias Ståhlgren, sportchef i HA74 Sävsjö.

I klippet ovan berättar Boro Vetlanda HC:s ordförande Anders Svensson om publiktappet efter införandet av covidbevis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet