Foto: SVT/Grafik

Räddningstjänsten bekämpade terrängbrand

Publicerad

Branden i en mosse strax norr om Gislved är nu släckt. Det meddelade räddningstjänsten under fredagsmorgonen.
– Vi avslutade räddningstjänst klockan 22 igår kväll, säger Ricki Boman, yttre befäl på räddningstjänsten i Gislaved/Gnosjö.

Enligt honom ökade luftfuktigheten under kvällen och Räddningstjänsten bedömde därför att branden skulle få svårt att blossa upp igen.

– Vi ska lämna över ärendet till länsstyrelsen idag, säger Ricki Boman.

Larmet om branden kom runt klockan 22.30 på onsdagkvällen. Enligt räddningstjänsten har ungefär 20 hektar brunnit och runt 30 brandmän arbetade med släckningsarbetet under natten till torsdag.

– Vi har ringat in den och ska säkerställa begränsningslinjerna, sa Bernt Karlsson, yttre befäl på räddningstjänsten i Gislaved/Gnosjö på torsdagsmorgonen.

Räddningstjänsten uppger att ingen bebyggelse varit hotad. Det är i nuläget oklart vad som orsakat branden.

Den senaste tiden har det brunnit på ett flertal ställen i Gislavedsområdet. Många av bränderna har uppstått utan någon naturlig förklaring. Se klipp från tidigare i veckan:

Monica Söderberg är orolig för att det är en pyroman som härjar i området. Foto: Johannes Tolf

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer