Arkivbild polisbil Foto: Johan Nilsson /TT

Rån mot restaurang i Värnamo – två personer hotade

Uppdaterad
Publicerad

Restaurang Cheers på Storgatsbacken i Värnamo rånades vid niotiden igår kväll. Enligt polisen ska två maskerade personer ha hotat personal på restaurangen. Ingen person skadades.

Det var vid 20.42 på söndagskvällen som polisen fick larm om ett rån. Två maskerade män tog sig in i restaurangen och hotade två personer ur personalen.

– Vi rubricerar det som rån och det är för att det finns ett tvång med, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen region öst.

Vilket föremål personalen hotats med vill polisen inte berätta, men enligt restaurangen själva ska rånarna ha haft en yxa och en kniv med sig.

Ingen fysiskt skadad

– Ingen av de två målsägande är fysiskt skadad, säger Lars-Göran Nilseryd.

Restaurangen skriver själva i sociala medier att personalen och gästerna är skärrade men oskadda. De har även delat övervakningsbilder från gårdagen.

Vad rånarna fick med sig vill polisen i nuläget inte berätta. Rånarna ska ha sprungit från platsen.

Söker fler vittnen

Polisen har pratat med vittnen och spärrat av för att göra en teknisk undersökning under måndagen.

De vill också gärna ha in iakttagelser från personer som varit i närheten av Storgatsbacken mellan 20.30 och 21 på söndagen.

Finns det i nuläget några spår efter gärningspersonerna?

– Vi har inte frihetsberövat någon än, men om det finns spår kan jag inte säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.