Foto: SVT

Ny undersökning – Råslättsborna känner sig trygga

Uppdaterad
Publicerad

Över 1000 hushåll har tillfrågats i Vätterhems årliga hyresgästenkät och nu finns uppgifter på vad Råslättsborna i Jönköping anser om området.

Hyresgästenkäten genomfördes mellan den 3 september och den 25 oktober 2018. Under denna tiden präglades Råslätt av både knivdåd och en kraftig brand och tidigare i år inträffade även en skottlossning. 1005 hushåll på Råslätt tillfrågades att delta men endast 617 valde att svara. Resultatet av enkäten visar att Råslättsborna känner sig trygga i jämförelse med andra utsatta områden trots incidenterna och hela 86,3 procent uppger att säkerhet mot brott i sin lägenhet är bra eller ganska bra. 

– Vi är självklart väldigt stolta över ett sådant fint resultat och vi är glada över att incidenter i området inte påverkat våra hyresgästers trygghet, säger Vätterhems VD Thorbjörn Hammerth.

Fler otrygga i källaren

77,8 procent anser att förråden är säkra mot inbrott men det är en liten större andel än 2017 års undersökning. En annan aspekt som också fått sämre resultat från förra året är att en lite större andel känner sig otrygga i källarutrymmen.

– Det som gör att vi får lite sämre resultat är att vissa känner sig otrygga i källargångar men det ska vi jobba med att förbättra genom bättre låshantering och bättre belysning, förklarar Thorbjörn Hammerth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.