Rattfull man krockade med polisbil – döms i tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

En man döms i Jönköpings tingsrätt efter att han med en stulen bil och med 2,31 promille alkohol i blodet kört genom Värnamo och Skillingaryd, en färd som slutade med att han krockade med en polisbil.

Mannen körde på cykel- och gångbana, var mycket nära att frontalkrocka med mötande fordon och prejat en polisbil. Detta skedde den 10 januari. Färden började med en bilstöld på en bildemontering i Värnamo och slutade söder om Skillingaryd.

Nu döms han för grovt vållande till kroppsskada, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och grovt rattfylleri. Påföljden blir skyddstilsyn med särskild behandlingsplan.

I domen står det att om fängelse istället hade valts skulle sex månader dömts ut. Han döms även att betala cirka 22 000 kronor i skadestånd till polismannen.

Mannen som är i 55-årsåldern har erkänt brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.