Hälso- och sjukvårdsdirektören Mats Bojestig är oroad över utvecklingen, när coronasiffrorna nu stiger i Jönköpings län igen. Foto: SVT/TT

Regionen förbereder sig inför en kraftig coronaökning

Uppdaterad
Publicerad

Just nu ökar antalet fall av covid-19 i Jönköpings län och den negativa utvecklingen gör att region Jönköpings län förberder sig för en allt tuffare period på sjukhusen framöver.

Under måndagen vårdades 17 patienter på länets sjukhus, varav tre av dem på intensiven och ökningen oroar regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig.

– Vi planerar för ett scenario som inte ser så bra ut, för det är rätt så mycket som tyder på att det kan hända, säger Mats Bojestig.

Corona Jönköping

Som siffrorna ser ut idag har man kapacitet att ta hand om de patienter som är i behov av vård. Men en förmodad ökning kan leda till att fler vårdplatser behöver ordnas fram. Detta kommer även få påverkan på andra delar av sjukhusen, där man på nytt kan bli tvingad att ställa in planerade operationer.

Hör Mats Bojestig berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet