Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Avgående regionrådet:”Är väldigt tungt att vara regionråd i ett litet parti

Regionråd lämnar i Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiets Sibylla Jämting lämnar från och med första september posten som regionråd i Jönköpings län. Nu börjar arbetet med att finna hennes ersättare.

Efter fyra år som gruppledare och regionråd i Jönköpings län vill Sibylla Jämting (MP) från Aneby nu ha mer tid till annat än politik och vill gärna börja arbeta som läkare igen, enligt ett pressmeddelande.

– Det har varit en oerhört intressant och lärorik tid. Jag är tacksam och glad över att ha fått det fina förtroendet att leda Miljöpartiets regiongrupp, säger Sibylla Jämting.

”Är lite missnöjd”

Är det något du är missnöjd med?

– Jag är lite missnöjd med att man inte har så mycket stöd som regionråd i ett litet parti, vi har ingen politisk sekreterare och regionrådet ska sköta administration, marknadsföring och alla kontakter på egen hand, säger Sibylla Jämting.

Hon berättar vidare om andra regioner i Sverige där även mindre partier har en anställd politisk sekreterare som sköter inte minst administrativt arbete.

– Men så har vi det ju det inte här och att göra allt själv är ett ganska tungt ansvar tycker jag, säger hon.

Sitter kvar i fullmäktige

Hon avser att behålla sina uppdrag i fullmäktige, i styrelsen och i nämnden för folkhälsa och sjukvård tills vidare. Hennes ersättare ska utses vid en extra årsstämma i början av juni.

Region Jönköpings län styrs sedan valet 2018 av en koalition mellan Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Bevara akutsjukhusen, Liberalerna och Miljöpartiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer