Här i Råslätt centrum umgås många ungdomar när fritidsverksamheten är stängd. Foto: SVT/Johannes Tolf arkivbild

Rektor på Råslätt vädjar till kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Områdesgrupp Råslätt har skickat ett officiellt brev till beslutsfattare i Jönköpings kommun med vädjan om att få öppna upp för fritidsverksamhet igen. De har fått kalla handen.

Brevet skickas med Marcus Simonsson, rektor på Stadsgårdsskolan, som avsändare. I brevet vädjar gruppen till politiker att öppna upp fritidsverksamhet igen för att undvika ett bakslag i arbetet med trygghet i området.

”Verksamma uppfattar med dagens restriktioner att de ser barn och unga samlas spontant men inte kan erbjuda dessa grupper alternativa, mer smittsäkra verksamheter. De ungas tillvaro riskerar sålunda att bli en egen parallell tillvaro, något vi aktivt motarbetat under många år” skriver de i brevet.

Måste begränsa smittspridningen

Svaret från Jönköpings kommun är inte det önskade.

”Vi har stor förståelse och delar till fullo oron över de sociala effekter som åtgärderna för att hantera pandemin riskerar att få i bland annat våra prioriterade områden. Vi har dock alla, oavsett verksamhet eller geografisk plats i länet, ett åtagande att följa Folkhälsomyndigens- samt smittskyddsläkarens rekommendationer och råd”, svarar stadsdirektör Johan Fritz.

I förra veckan rapporterade SVT Nyheter Jönköping om öppen droghandel på Råslätt och kritik mot att polisen inte syns tillräckligt där, mer om det i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peter Magnusson är föreståndare för Underground. Foto: SVT/Johannes Tolf

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer