Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Riksbyggen tillsätter utredning efter lägenhetsbluffen Visa alla (2)
Visa alla (2)

Riksbyggen tillsätter utredning efter lägenhetsbluffen

Uppdaterad
Publicerad

Riksbyggen har nu tillsatt en utredning för att få klarhet i hur en man kunde sättas som bostadsrättsinnehavare utan att några överlåtelsehandlingar funnits.

– Det ska inte kunna ske med de rutiner vi har, ändå har det gjort det, säger Michael Frank, affärschef på Riksbyggen.

Det var i början av veckan som Goran Vujovic kom hem och såg att namnet i trappuppgången och på lägenhetsdörren var utbytt.

– Jag tänkte har jag gått till fel trappuppgång, säger Goran Vujovic.

– Det finns inga överlåtelsehandlingar, därför har Goran inte varit av med sin lägenhet. Men jag förstår att det är obehagligt att komma hem och se en annan persons namn på dörren, säger Michael Frank.

Ska få kompensation

Goran Vujovic har fått en ursäkt för det inträffade och till SVT Nyheter Jönköping säger Michael Frank att Goran också ska kompenseras. Dessutom ska han få en återkoppling efter internutredningen med en förklaring till hur det kunde hända.

SVT Nyheter Jönköping har sökt personen som skrivits över som ägare till Gorans lägenhet utan att nå honom. Han har tidigare varit bosatt på en annan ort i Sverige och han finns enligt Riksbyggen, i deras system. Enligt Skatteverket är han inte längre folkbokförd i Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer