Enligt Carlfors bruks VD Joakim Björklund ska elden börjat i en av fabrikens maskiner. Foto: SVT/Charlotte Göransson

Rökutveckling på Carlfors bruk

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen började det brinna på Calfors bruk i Huskvarna och en större räddningsstyrka fick rycka ut. Det var vid hantering med lacknafta som branden uppstod. Ingen person har förts till sjukhus.

Larmet om en brand kom vid halv fyratiden på tisdagseftermiddagen. En stor räddningstyrka, med ett 30 tal personer var på plats.

– Det tog eld i en basker i när det skulle fyllas på i en blandare. Det är väl lacknafta som har brunnit är min bedömning, säger Joakim Björklund som är VD på Carlfors bruk.

Branden begränsades efter en stund till en maskin och vid 17-tiden var branden under kontroll. Inga personer har förts till sjukhus.

Explosion på bruket nyligen

Bruket har drabbats av bränder tidigare, den senaste var den 7 juni då en explosion inträffade på industrin, men ingen person skadades allvarligt.

Vad tänker du om att det är så tätt mellan larmen?

– Det är inte roligt. Det är lika olustigt och otrevligt varje gång det händer, säger Joakim Björklund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.