Foto: SVT Design

Bebis rövades bort av maskerade släktingar

Uppdaterad
Publicerad

Morfar, mormor, mamma och en släkting döms till sex månaders fängelse för att ha rövat bort en bebis från barnets farmor.

Barnets föräldrar hade gått skilda vägar och vårdnadsfrågan var inte helt utredd. När barnet var hos sin pappa passade mamman och hennes släktingar på. De klädde ut sig i peruker eller huva och åkte iväg till barnets farmor där de visste att barnet skulle vara. Det skriver Värnamo Nyheter.

Hovrätten skärper straffet

I tingsrätten dömdes de fyra släktingarna för olaga tvång, egenmäktighet med barn eller medhjälp därtill. Straffet blev villkorliga domar med samhällstjänst eftersom släktingarna lever under ordnade förhållande och aldrig tidigare varit dömda. Domen överklagades och hovrätten tänker annorlunda. De skärper nu straffet till sex månaders fängelse och anser att det inte finns särskilda skäl att döma något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.