Rune Larsson från Värnamo låg nersövd i respirator i över 20 dagar i våras. Nu över sex månader senare är han nästan helt återställd. Foto: Fredrik Weibull SVT/ Privat

Rune, 71, nästan helt återställd – trots tuffa tiden med corona

Uppdaterad
Publicerad

I våras låg Rune Larsson från Värnamo nedsövd i respirator i över 20 dygn. Nu över nio månader senare är han nästan helt återställd trots den tuffa tiden.

Rune Larsson är en av alla runt om i länet som drabbades hårt av corona förra året. I mitten april förra året fick Rune en dag problem med andningen. Efter att hans son övertygade honom att kontakta vården åkte han till sjukhus, där han vårdades i över sex veckor. Av den tiden låg han nedsövd i respirator i över 20 dagar.

– Jag sitter här idag tack vare att jag lyssnade på min son, säger han samtidigt som tårarna rinner ner för kinderna.

Corona Jönköping

”Tacksam varje dag jag vaknar”

Hur har coronan påverkat dig som människa?

– Det har påverkat mig positivt, livet har fått en helt annan innebörd. Jag är tacksam vare dag jag vaknar, säger Rune Larsson.

Nu har det går över sex månader sedan han skrevs ut från sjukhus och han är nästan helt återställd.

– Jag låter lite hes när jag pratar, de säger att det kan bero på att jag hade slangar i halsen under så lång tid. Sedan tycker jag att jag har sämre minne och ork, säger han.

Se Rune berätta om tiden efter sjukhusvistelsen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet