I klippet berättar Lars Grehn, spåransvarig i Mullsjö SOK, om hur överraskad han blev av att parkeringen var full med bilar när han kom tillbaka från sin skidtur. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Rusning till skidspåren i vintrigt Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

Vintern har anlänt till länet och på flera håll finns det nu skidspår att åka i. Vid Mullsjö SOK:s anläggning var det vid lunchtid på lördagen fullt med folk i skidspåren.

– Helt fantastiskt. Tror inte att jag har sett så mycket folk här när det inte har varit tävling, säger Lars Grehn, spåransvarig i föreningen.

I skogarna runt klubbstugan har det kommit runt 40 centimeter snö och det har gjort att klubben nu har kunnat anlägga flera kilometer spår där skidentusiaster nu kan sträcka ut.

– Vi har fått mycket Vättersnö här så förutsättningarna är jättebra, säger Lars Grehn.

Varför tror du att det är så mycket folk här i dag?

– Det är fina förutsättning och sedan är det sista dagarna i jul- och nyårshelgerna och då vill folk passa på att vara ute.

Smolken i glädjebägaren denna säsong är att klubben inte kan arrangera Stråkeloppet på grund av coronapandemin. Loppet är en viktig inkomstkälla för klubben.

– Jag hoppas att vi även i år kommer att få stöd från staten som vi fick under 2020, säger Lars Grehn.

I klippet ovan hör du honom och några skidentusiaster berätta om spåren i Mullsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.