S-politiker döms för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En socialdemokratisk regionpolitiker från länet döms för sexuellt ofredande efter att han ska ha tagit en partikollega på rumpan i samband med en konferens för tre år sedan.

Jönköpings tingsrätt dömer regionpolitiker till 40 dagsböter för sexuellt ofredande. Den dömde politikern ska också betala ett skadestånd på 5 000 kronor till den kvinnliga före detta partikollegan.

Mannen ska ha tafsat på kvinnans rumpa vid en konferens som partiet arrangerade under vintern 2019. Under rättegången hördes bland annat två vittnen som ska ha sett händelsen.

Mannen själv menar att det handlar om ett missförstånd och har hela tiden nekat till brott.

Uppmanas lämna sina politiska uppdrag

Distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Jönköpings län har uppmanat regionpolitikern att lämna sina politiska uppdrag.

– Han är bedrövad. Jag kan bara beklaga hela historien för alla inblandade. Vi ser naturligtvis väldigt allvarligt på det hela, säger Carina Ödebrink som är distriktsordförande för Socialademokraterna i Jönköpings län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.