Deana Bajic som är meteorolog på SVT berättar om nyårsvädret. Skjut inte budbäraren, kanske man ska tillägga! Foto: SVT/TT-bild

Så blir nyårsvädret i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Krispig kyla, en stjärnklar himmel och vackra fyrverkerier. Det är vad majoriteten av oss vill se i under nyårskvällen. Men den bistra sanningen är att det verkar osannolikt att verkligheten kommer att leva upp till fantasin. SMHI varnar för snöfall under kvällen.

På nyårsafton hoppas hoppas de flesta på fint och klart väder, SVT:s meteorolog Deana Bajic säger att vi tyvärr kanske blir besvikna.

– Det ska bli uppehåll i Jönköpingsområdet, men under eftermiddagen passerar ett nytt område med snöfall västerifrån och vi får runt noll grader med inslag av blötsnö beroende på temperaturen. Framåt kvällen blir det allt varmare, säger hon.

Kan man se fyrverkerierna då?

– Vid tolvslaget ska det bli mulet, så tyvärr inga klara områden att se fyrverkerierna på men det ska i alla fall bli uppehåll då.

På nyårsdagen ska det bli fortsatt mulet med mycket moln och lite mildare väder med plusgrader även då.

Finns det någon ljuspunkt framöver för de som vill ha klassiskt vinterväder?

– Ja, i slutet av nästa vecka ser det ut att bli kallare och med lite mer snö. Men det kan ju ändras eftersom det är ett tag kvar, säger Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.