Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så mycket har huspriserna förändrats i länet

Publicerad

Priserna på småhus har stigit med en procent i landet under den senaste tremånadersperioden, september–november, jämfört med föregående tremånadersperiod. Jämfört med september–november 2016 har priserna stigit med nio procent, enligt Statistiska centralbyrån, SCB. Jönköping är ett av de län där priserna gått upp procentuellt mest.

Mellan tremånadersperioderna har priserna stigit i 15 av 21 län. I Jönköpings län har priserna gått upp med 5 procent den senaste tremånadersperioden jämfört med föregående kvartal, och på årsbasis är det en uppgång med 13 procent.

I fyra län har priserna fallit och i resterande län var de oförändrade. På årsbasis har priserna stigit i samtliga 21 län.

Statistiken gäller småhus för permanentboende – både villor, parhus, rad- och kedjehus – samt fastigheter upplåtna med tomträtt.

Småhusprisernas utveckling

Visa

Utveckling i procent under september–november i olika län och storstadsregioner. Den andra siffran visar prisutvecklingen på årsbasis.

Värmlands län 6 11

Västmanlands län 6 11

Blekinge län 5 11

Dalarnas län 5 11

Jönköpings län 5 13

Örebro län 5 8

Östergötlands län 4 14

Skåne län 4 12

Jämtlands län 3 4

Norrbottens län 3 7

Hallands län 2 10

Uppsala län 2 6

Västra Götalands län 2 10

Gävleborgs län 1 7

Stockholms län 1 6

Kalmar län 0 3

Södermanlands län 0 7

Kronobergs län -1 8

Gotlands län -1 11

Västernorrlands län -2 9

Västerbottens län -3 5

Stor-Stockholm 1 6

Stor-Göteborg 0 10

Stor-Malmö 4 13

Källa: SCB

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer